Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i ladugård med hundratals kor

Läsaren André Johansson tog bilder på branden.
Foto: André Johansson
Läsaren André Johansson tog bilder på branden.
Foto: André Johansson

Klockan 16.20 på julafton kom larmet om brand i en större ladugård i Boge på Gotland. Omkring 350 nötdjur har evakuerats till en intilliggande hage.

Det brinner vid 19-tiden på julafton i en lada som av ännu okänd anledning började brinna på julaftonseftermiddagen. Ladan är 115x 25m, och ligger i Boge på Gotland. 

Räddningstjänsten är på plats med åtta bilar från stationerna i Slite, Visby, Kräklingbo och Fårösund

– Ladan är uppdelad i tre sektioner varav den mittersta brinner. Släckningsarbetet ser positivt ut och vi kan troligtvis begränsa spridningen så att sidosektionerna inte tar skada, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Totalt fanns 350 djur i ladan när det började brinna. De 200 nötdjuren och 150 kalvarna kunde evakueras till en intilliggande hage.

Lokalradion SR Gotland har gått ut med en varning till allmänheten om att kor kan befinna sig på väg 147 som går från Bogekorset till Solklintsvägen/Stationsgatan.

– Hagen är inhägnad, men om djuren är uppskrämda kan de hoppa över staketet, säger Tobias Åkesson.

Det var en privatperson som slog larm. Inga människor eller djur har skadats och släckningsarbetet beräknas kunna avslutas inom några timmar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.