Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i labb på Karolinska institutet

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Väktaren som lyckades släcka branden har andats in en del rök.
Foto: Janne Åkesson
Brand på ett labb på Karolinska institutet.
Foto: Läsarbild.

På fredagseftermiddagen bröt en brand ut i ett labb på Karolinska institutet i Stockholm.

Branden hann släckas av en väktare innan den spred sig.

– Det var väldigt mycket rök i lokalen och väktaren har fått i sig en del rök, säger Jarmo Carlsten, presstalesperson vid räddningscentral mitt. 

17.15 larmades om en brand på Karolinska institutet. Enligt räddningscentralen så ska det ha börjat brinna på ett labb på sjukhuset. Polisen fyller i uppgifterna och säger att det brunnit i en maskin.

– Vi har haft en incident, där det brunnit på ett laboratorium, säger Jarmo Carlsten, presstalesperson vid räddningscentral mitt. 

– Den släcktes av en väktare ganska tidigt, men det var väldigt mycket rök i lokalen när vi kom fram.

Branden släcktes 17.28 och väktaren som släckte branden ska ha andats in en del rök och därför behövt ses över av ambulanspersonal.

– Det är en person som eventuellt har andats in rök, så ambulans är på plats, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen.

Skadeläget är oklart men personen vårdas av ambulanspersonal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.