Brand i hotellkök

Publicerad

Ett 60-tal människor fick utrymmas från Hotell Älvsjö i Stockholm sent på fredagskvällen.

En brand i köket gjorde att en stor brandkårsutryckning fick ske.

– Det var mycket rök, men det finns inga rapporter om skadade i nuläget, säger Martin Sköld, vid Storstockholms brandförsvar.

Det dramatiska larmet kom klockan 23.41 och två brandstationer och brandingenjör skickades till platsen. Totalt 18 enheter. På platsen framkom att det var en mindre brand på en spis i ett kök.

– Det blev av omfattningen att de inte kunde släcka den själv, så de valde att utrymma hotellet, säger Martin Sköld, vid Storstockholms brandförsvar.

– Vi ventilerade fastigheten, det var mycket rök, men det finns inga rapporter om skadade i nuläget.

60-tal fick utrymmas

Hela hotellet fick utrymmas?

– Ja, det gjorde de innan vi kom dit. Vi fick veta att det var 60 som bodde på hotellet, så räkna med ett 60-tal.

Det finns ingen risk för branden att spridas, säger Martin Sköld.

– Vi är bara kvar med en bil nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag