Uthuset gick inte att rädda. Foto: Niklas Hagman
Uthuset gick inte att rädda. Foto: Niklas Hagman

Brand i Hedemora – uthus brann ner

Publicerad

Ett uthus stod under söndagsmorgonen i lågor, i Hedemora kommun.

Precis intill stod ett bostadshus.

– Det ska finnas en flispanna i uthuset som brinner, berättar Roland Nerpin, vakthavande befäl hos polisen i Dalarna.

Det var strax innan klockan fyra på söndagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att det brinner i ett uthus på Grådö, på vägen mot Jönvik.

Anmälaren ska ha sett lågorna på uthuset – och risken var att branden skulle sprida sig till det intilliggande boningshuset.

Men villan klarade sig bra, tack vare att räddningstjänst och polis snabbt var på pålats.

– Räddningstjänsten har släckt den och vi har en anmälan om brand, berättar Nerpin, vakthavande befäl hos polisen i Dalarna.

Okänd brandorsak

Orsaken till att branden startat var på morgonen fortfarande okänd, men saken kommer att utredas. Polisen konstaterar dock att det finns en flispanna i uthuset men om det är den som tagit eld framgår inte.

Rutinmässigt har dock en anmälan om brand upprättats.

– Det är inte så att det finns någon misstanke om brott i nuläget, säger Nerpin.

Villan intill uthuset ska ha varit tom när uthuset började brinna. Och förutom uthuset – som inte gick att rädda – klarade sig boningshuset bra.

– Det stod intill men ingen sov där då, berättar Nerpin och tillägger att polisen lämnade platsen innan klockan sex på söndagsmorgonen.

 

 

Följ Expressen på Facebook för de senaste nyheterna

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag