Foto: Stefan Johansson
 Foto: Stefan Johansson

Brand i gäststuga – helt övertänt

Publicerad

Räddningstjänsten larmades i natt till en brand i en mindre gäststuga i ett bostadsområde i Sundbyberg.

En person som befann sig i stugan brännskadades på ryggen.

– Det var helt övertänt, säger Lars Lindberg vid Storstockholms brandförsvar.

Det var grannar i bostadsområdet vid De Lavalvägen i Sundbyberg som slog larm till räddningstjänsten vid 01.04 i natt.

– Först talades det om en villa, men det handlar om en cirka 25 kvadratmeter stor ombyggd gäststuga som fungerat som vedförråd, uppger Lars Lindberg, ledningsoperatör vid brandförsvaret.

En person var inne i stugan när det började brinna, men lyckades kravla sig ut för egen maskin utan allvarliga skador.

– Det ska vara lite brännskador på ryggen, säger Lars Lindberg.

Branden tog sig och gäststugan var helt övertänd. Räddningstjänsten var fortfarande kvar på platsen och jobbade vid 02-tiden.

Det ska dock inte vara någon risk för spridning till intilliggande fastigheter, uppger man.

Hur branden startat är ännu oklart.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag