Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i förskola - boende evakuerade

Foto: Kristoffer Zingmark

Kopparvägens förskola i Kallhäll i Järfälla står i lågor.

Bostäderna i närheten har utrymts medan släckningsarbetet pågår.

– Det brinner väldigt ordentligt, säger Kristoffer Zingmark, en av de evakuerade.

Kristoffer Zingmark, som bor i närheten av den övertända förskolan, vaknade vid femtiden i morse av att det luktade rök.

– Då var brandkåren redan här, säger han.

Utrymt

Räddningstjänsten har utrymt fyra portar.

– Varje port har åtta våningar med två, tre lägenheter per plan. Det är mycket folk. Vi står utomhus nu och väntar på besked om en lokal att flytta till, säger han.

– Hela gatan är rökfylld.

Peter Eriksson, operativ chef på Räddningstjänstens larmcentral i Stockholms län, säger att larmet om branden kom vid 4.50 på morgonen.

– Stora delar av byggnaden är förstörd. Vi har inte branden helt under kontroll ännu.

Barnen placeras ut

– Vi har förberett med kommunen om att förskolebarnen ska få nya platser på andra förskolor. Så fort vi fick larmet tog vi kontakt med sociala myndigheter så att barnen kan placeras ut, säger Peter Eriksson.

Orsaken till eldsvådan är fortfarande okänd. Kopparvägens förskola ligger på Kopparvägen i Kallhäll i Järfälla utanför Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.