Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i flerfamiljshus i Bålsta

25 personer har evakuerats.

Under natten mot söndagen bröt en kraftig brand ut i ett flerfamiljshus i Bålsta i Håbo kommun. Alla lägenheter på plan två är förstörda.

– Branden gick väldigt fort. Från en balkong till taket och alla de övre lägenheterna, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på räddningscentralen Mitt.

Larmet kom in strax innan klockan 03.00 på söndagen. När räddningstjänsten kom till platsen var branden i flerfamiljshuset i Bålsta norr om Stockholm fullt utvecklad och hade spridit sig till taket.

– Det var en tvåvåningsfastighet och den övre delen har brunnit av totalt. Det var åtta lägenheter på plan två och åtta lägenheter på bottenplan, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på räddningscentralen Mitt.

De boende har evakuerats

Branden ska ha startat på en balkong enligt räddningstjänsten, och blåsten ska ha skyndat på spridningen. Ingen har skadats. 

De boende, cirka 25 personer i 16 lägenheter, har evakuerats. Kommunen har kopplats in och den närliggande biografen Borgen har öppnats upp och används som samlingslokal. Polisen har spärrat av platsen, och vid 07.00 på söndagen pågick fortfarande eftersläckning och röjningsarbete.

– Det var en väldigt kraftig brand. Det kommer att tas dit maskiner för att ta bort tegel och allt som rasat in på den undre delen av huset. Vi kommer nog att vara på plats i ett par timmar till, säger Hans Eriksson på räddningscentralen Mitt.

Polisen misstänker inte att branden är anlagd, och har startat en förundersökning om grov allmänfarlig vårdslöshet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.