Brand i hus i Gustavsberg vid Stockholm. Foto: HELGE HOLMSTRÖM
Brand i hus i Gustavsberg vid Stockholm. Foto: HELGE HOLMSTRÖM

Brand i femvåningshus utanför Stockholm

Publicerad
Uppdaterad
En brand bröt vid lunchtid ut i ett femvåningshus i Gustavsberg utanför Stockholm.
Minst tre personer har skadats varav en kvinnlig polis som räddade boende innan brandkåren var på plats.
- Det var en heroisk insats, säger Joakim Caryll vid polisen i Stockholm.
Den kraftiga branden uppges ha startat i en av lägenheterna och därefter spridit sig till vinden och ett flertal lägenheter. Storstockholms räddningscentral skickade omedelbart ett flertal styrkor till platsen. Under flera timmar kämpade räddningstjänsten med den våldsamma branden.
Enligt polisen har tre personer skadats och förts till sjukhus.
- Två civila och en polis. Alla tre är rökskadade, säger Joakim Caryll vid polisen i Stockholm.
Den kvinnliga polisen var en av de första på plats, före räddningstjänsten.
- Hon var där och utförde livräddande åtgärder. Enligt våra uppgifter räddade polisen boende i huset, men röken var väldigt kraftig och hon är nu en av de rökskadade personerna, säger Joakim Caryll.

Ingen kvar i huset

Två större sjukvårdsgrupper fanns på platsen för att ta hand om de skadade. Vid 15-tiden var branden någorlunda under kontroll.
- Branden har lugnat sig något och vi misstänker inte att någon är kvar i huset, säger Kenth Eriksson vid Stockholms brandförsvar.
Hela vinden och minst tre lägenheter är rökskadade.

FOTNOT: I en tidigare version uppgavs det att boende hade fått hoppa ut från föntren för att undkomma branden. Uppgifterna baserades från polisens första rapporter. Enligt räddningstjänsten finns inga uppgifter om att boende hoppat ut från fönstren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag