Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om flera bränder i centrala Stockholm

Person omhändertagen, satte eld på saker och papperskorgar, brandkåren på plats på Kungsholmen i centrala Stockholm.
”Det var någon som sprang omkring och tände eld på papperskorgar och saker”, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
På bilder syns hur en person tas om hand av polis.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

En person misstänks ha försökt tända eld på flera saker kring Fridhemsplan på Kungsholmen i centrala Stockholm.

– Det var någon som sprang omkring och tände eld på papperskorgar och saker, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

En man har omhändertagits av polis.

Larmen började komma in sent på torsdagskvällen, från strax innan tolvslaget. Först handlade det om Fleminggatan, sen fortsatte det.

Räddningstjänsten fick in ett larm 00.27 om att en person försökte tända eld på kartonger, cyklar runt Fridhemsplan i centrala Stockholm.

De åkte dit med flera patruller för att släcka branden.

– Vi fick in att det brann i papperskorgar, bråte och cyklar. Men vi har släckt det nu. Det var nära byggnader så vi skickade några bilar, men det räckte med en, säger Lars Lindberg.

På bilder syns hur en person tas om hand av polis.

– Man har en person under kontroll. Men jag vet inte vad man ska göra med honom, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl hos Stockholmspolisen.

Mannen är nu misstänkt för grov mordbrand.


Så ska du göra om det börjar brinna, det här är viktigast att tänka på – steg för steg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.