Man har jobbat med släckningsarbetet av huset under gryningstimmarna. Foto: Läsarbild
Man har jobbat med släckningsarbetet av huset under gryningstimmarna. Foto: Läsarbild

Brand i villa på Drottningholm

Publicerad

Det brinner på Drottningholm.

– Det är en byggnad som brinner, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

03.43, natten mot måndagen, kom larmet. Det brinner i en villa i Rörby på Drottningholm.

– Vi har skickat en radiobil och räddningstjänsten är också där, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

– Vi skickade folk från tre brandstationer, säger Magnus Gärtner, insatschef på räddningstjänsten. 

Man har jobbat – och jobbar – med släckningsarbetet av huset under gryningstimmarna.

– Vi är där fortfarande med en styrka, säger Magnus Gärtner.

– Det var två hus som sitter ihop som var under utbyggnad. Den ena delen är totalförstörd, den andra delen är kraftigt rökskadad.

På semester

Tur i oturen var att inga människor fanns i huset.

– Jag har pratat med ägaren, de var inte hemma, de var på semester. Så ingen person har kommit till skada, säger Magnus Gärtner.

Branden uppmärksammades av en förbipasserande som slog larm. Nu pågår eftersläckningsarbete.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag