Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråk om hundar urartade – en person misshandlad

Ett bråk om en lösspringande hund urartade i Stockholmsförorten Bredäng på lördagseftermiddagen. Det slutade med att en person blev slagen i ansiktet.

– Vi har upprättat en anmälan om ringa misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. 

Larmet om hundbråket i södra Stockholm kom in klockan 12:54. 

Enligt Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, var det två hundägare som kommit i luven på varandra på en adress i Bredäng. Orsaken ska ha varit, enligt misstankarna, att den ene av dem hade en lösspringande hund som attackerat den kopplade hunden.

– Båda hade hundar och den som har blivit utsatt ska ha påpekat att den andre inte skulle ha sin hund lös eftersom den hunden tydligen attackerade anmälarens hund. 

"Ringa misshandel"

Det verbala bråket ledde till att ett slag utdelades i anmälarens ansikte. Efter den misstänkta misshandeln lämnade förövaren med den lösspringande hunden platsen och försvann bort mot en intilliggande idrottsplats.

– Man skriver en anmälan om ringa misshandel, säger Sven-Erik Olsson. Den misstänkte var inte kvar på platsen när vi kom dit med en patrull. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.