Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bostadspriserna ökar i Stockholm

Fastighetsbolaget Nabo har gått igenom 2 000 bostadsrättsföreningars ekonomi. Jonas Gustavsson, expert på ekonomisk förvaltning berättar mer.
Ytterligare statistik visar på en vändning på bostadsmarknaden – om än möjligen tillfällig.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Ytterligare statistik visar på en vändning på bostadsmarknaden – om än möjligen tillfällig.

Priserna på bostadsrätter i Stockholms kommun steg med 2,6 procent jämfört med december, enligt Danske Banks boprisindikator.

Men januari brukar vara starkt. Justerat för den säsongsmässiga variationen steg priserna med 0,7 procent.

Uppgången under en enskild månad var den första sedan augusti, som då var ett tillfälligt hack i den nedåtgående kurvan.

”Vi tror dock att prisuppgången kommer att vara kortlivad och att priserna kommer att sjunka igen redan under februari när Riksbanken mest sannolikt kommer att leverera ytterligare en stor räntehöjning”, skriver banken i en kommentar.

Totalt spår Danske Banks ekonomer ett prisfall på 20 procent från toppen. Det skulle innebära ytterligare sju procent ner från dagens läge.

5 hemmahacks som (på riktigt) är geniala

Knepen som förenklar vardagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.