Bostadshus i brand i Husby – flera räddade

Publicerad

Vid en brand i ett bostadshus i Husby i Stockholm tvingades brandförsvaret rädda människor från balkongerna med stegbilar.

– Vi fick gå upp till plan fem och sex, berättar ledningsoperatör Kurt Jonsson vid Storstockholms brandförsvar.

Branden startade i ett soprum och röken spred sig genom trapphuset in i flera lägenheter.

Före midnatt larmades brandförsvaret till Dovregatan i Husby efter att en brand startat i ett soprum.

– Röken spred sig upp genom trapphuset och när folk tittade ut var det rökfyllt, säger Kurt Jonsson.

Flera av de boende lämnade sina lägenhetsdörrar öppna när de såg röken och flydde ut på balkongerna för att undkomma.

För att få ned dem satte brandförsvaret in stegbilar för att ta ned ett tiotal personer från balkongerna.

– En är förd till sjukhus, de övriga fick syrgas på plats, säger Kurt Jonsson.

Brandförsvaret är kvar på platsen och ventilerar fastigheten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag