Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Börs-vd:n som bor på lyxhotell i Stockholm

Electrolux koncernchef Keith McLoughlin har bosatt sig på femstjärniga Grand Hotel i Stockholm.

Eniros vd Stefan Kercza bor på Friends Arena Quality Hotell.

Tre av Stockholmsbörsens vd:ar bor på hotell, skriver Svenska Dagbladet.

Lyxigaste boendet har Electrolux koncernchef Keith McLoughlin som bosatt sig på femstjärniga Grand Hotel i Stockholm.

– Han hade 150 kvadrat och han behövde något mindre men mer praktiskt och med bibehållen säkerhet, säger bolagets presschef Daniel Frykholm till SvD.

De flesta utländska vd:arna bor i hus eller lägenhet under den period de jobbar i Stockholm.

Men inte mindre än tre vd:ar i börsnoterade bolag har bosatt sig på hotell, skriver Svenska Dagbladet.

Femstjärnigt hotell

Deras bolag betalar ut ett bidrag som ska täcka hotellräkningen, och står även för säkerhetsarrangemang som kan behöva göras.

Keith McLoughlin tillträdde som vd och koncernchef för Electrolux för fyra år sedan, och är skriven på femstjärniga Grand Hotel.

– Det stämmer att han bor där just nu. Vid årsskiftet löpte kontraktet ut på hans lägenhet. Han hade 150 kvadrat och han behövde något mindre men mer praktiskt och med bibehållen säkerhet. Eftersom vi håller på med GE-förvärvet och Keith dessutom är tillförordnad chef för Nordamerika så reser han extremt mycket för tillfället, och då är hotell den bästa lösningen för honom tills vidare. Det blir ingen merkostnad för bolaget, säger Daniel Frykholm, presschef på Electrolux, till SvD.

Frukost ingår

Hotellrummet där han bor är 45 kvadrat meter, tillhör kategorin "De Luxe"-rum med 180 centimeter bred DUX-säng och kostar 4 800 kronor per natt. Då ingår frukost. Bostadsbidraget från Electrolux är 50 000 kronor men Keith McLoughlin är oftast inte hemma på hotellet. Efter uppköpet av nordamerikanska GE Appliances jobbar han mest i USA.

Förra året tjänade Kieth McLoughlin enligt SvD 10,2 miljoner kronor. Därutöver fick han och en bonus på 2 miljoner kronor och förmåner för 7,5 miljoner kronor.

Eniros vd Stefan Kercza bor på Friends Arena Quality Hotell. Mindre lyxigt, men på rätt avstånd till Eniros huvudkontor i Solna i norr om Stockholm. Men enligt Eniro är hotellplaceringen tillfällig – Kercza söker bostad i området. Eniro får rabatt på boendet eftersom man har ett avtal.

– Det är ett standardrum och han brukar bo där tre till fyra gånger i veckan, beroende på hur hans vecka ser ut. Eftersom Eniro även har verksamhet i Danmark, Finland, Norge och Polen kan antalet övernattningar variera, skriver Christer Lundin i ett mejl till SvD.

Läkemedelsbolaget Medas vd Jörg-Thomas Dierks bor på Elite Eden Park Hotel på Sturegatan i centrala Stockholm med rumspriser mellan 3 000 och 4 000 kronor. Jörg-Thomas Dierks lön förra året var 17 miljoner kronor och han fick samtidigt bonus på 7 miljoner.