Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unga och homosexuella: De tar över parlamentet

Boris Johnson kan nu ta Storbritannien ut ur EU. Foto: STEVE TAYLOR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / STEVE TAYLOR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Sara Britcliffe är den yngsta av de invalda Tory-ledamöterna.Foto: Facebook / Facebook

Det blev storseger för konservativa Tories i det brittiska valet – och en mängd nya, unga ledamöter har nu valts in i parlamentet.

Sara Britcliffe, 24, är en av åtta som är under 30 år och som redan har börjat kallas ”Boris bebisar”.

– Det är bra att några från min generation sitter i parlamentet, säger hon till The Sunday Times.

Boris Johnson strävade efter att få 326 och egen majoritet. Det gick långt bättre än så – partiet fick in 365 ledamöter i succévalet. 

En ny generation Tory-ledamöter har nu valts in i parlamentet: unga, arbetarklass och statligt skolade. 

24 av Tories ledamöter är öppet homo- eller bisexuella, fler än i något parti. Sammanlagt sitter nu fler än 50 HBTQ-personer i brittiska parlamentet. The Sunday Times skriver att det innebär att underhuset blir ”det mest homosexuella parlamentet i världen”. 

Elliot Colburn, 27, vann sin plats i ett distrikt i södra London. Under kampanjen fick han utstå homofobiska kommentarer. Under rösträkningen kysste han sin partner. 

– Jag ville visa att vi inte kommer kuvas och gömma oss för att människor blir obekväma. Det hjälper människor att förstå att vi är som andra par, säger han till The Sunday Times. 

https://twitter.com/elena_bunbury/status/1205572162263900160

Vill inte kallas för ”Boris babies” 

Dehenna Davison, 26, beskriver sig som ”allt en Tory ska vara”. Hon har gått i statlig skola, kommer från arbetarklass, stöttar brexit och kallar sig för socialliberal. Hon är en av de som har fått epitetet ”Bories babies” – en etikett de ser som nedlåtande, enligt The Sunday Times. 

Sara Britcliffe är den yngsta av de invalda Tory-ledamöterna. Hon vann i ett distrikt i nordvästra England, där Labour har vunnit i alla val i hela hennes liv. 

Hon säger att hennes nya jobb inte kommer hindra henne från att leva som sin ålder och att hon kommer hitta tid för vänner och fest. 

– Det är konstigt, men någon måste vara den yngsta. Det är bra att några från min generation sitter i parlamentet, säger hon till The Sunday Times.  

Labour gjorde ett historiskt dåligt val, det sämsta sedan 1935. Dess ledare Jeremy Corbyn har meddelat att han avgår i januari när en ny partiledare har valts. 

https://www.instagram.com/p/B5-wjEmAyCV/

Här är orsakerna bakom Boris Johnsons oväntade succé: 

Omvärldsstrateg och brexitförespråkaren Mark Brolin om resultatet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.