Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Boris Johnsons bror lämnar regeringen

Flera nederlag för Boris Johnson under onsdagen.
Jo JohnsonFoto: ALBERTO PEZZALI / AP TT NYHETSBYRÅN
Boris Johnson Foto: STEVE TAYLOR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / STEVE TAYLOR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den brittiske premiärministern Boris Johnsons bror – Jo Johnson – lämnar sina uppdrag i regeringen och sin plats i parlamentet. 

Det berättar han själv på Twitter.

”Jag har slitits mellan lojalitet till familjen och nationella intressen”, skriver han.

Jo Johnson, 47, är en av medlemmarna i det konservativa partiet, Tories, i Storbritannien – det parti som hans sju år äldre bror Boris Johnson leder.

Brexit är namnet för Storbritanniens skilsmässa från EU. Här är allt du behöver veta.

Men nu lämnar han sina uppdrag som politiker.

På Twitter skriver premiärministerns bror att det har varit ”en ära att representera Orpington (valkrets) i nio år och att tjäna under tre premiärministrar”.

Så skriver Jo Johnson själv

Jo Johnson fortsätter:

”De senaste veckorna har jag slitits mellan lojalitet till familjen och nationella intressen – det är en olöslig anspänning och dags för andra att ta sig an mina roller som medlem i parlamentet och minister”.

https://twitter.com/JoJohnsonUK/status/1169555292918571008

Han har fram tills nu varit högt uppsatt inom det brittiska utbildningsdepartementet.

Broderns avhopp kommer mitt under en turbulent tid för premiärminister Boris Johnson. Han har under loppet av ett dygn förlorat flera omröstningar i parlamentet, som först tog ifrån honom och regeringen dagordningen för brexit – sen blockerade en så kallad hård brexit och därefter röstade nej till Johnsons krav på nyval.

Oense med Boris Johnson om EU-avtal

Boris Johnson har drivit linjen att Storbritannien bör lämna EU den 31 oktober, oavsett om parterna lyckas nå ett avtal eller inte. Hans bror är också för brexit men har röstat nej till att lämna EU utan ett avtal, skriver Sky News. 

Jo Johnson var, innan han tog plats i det brittiska parlamentet, investerare och ekonomijournalist.

Boris Johnson röstades ned i parlamentet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.