Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fler än 1 100 döda i USA – på ett dygn

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Vårdpersonal i Barcelona.Foto: FRANCISCO ?VIA / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Räddningstjänsten i Barcelona förbereder sig för att desinficera ett boende i Barcelona.Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
1 200 personer har dött av coronaviruset i USA under det gångna dygnet, vilket innebär ett nytt rekord, enligt John Hopkins-universitetet.Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN

Dygnssiffran för antalet döda i Spanien har minskat för fjärde dagen i rad.

Under de senaste 24 timmarna har 637 människor dött, att jämföra med 674 under söndagen. 

Dagens siffra är den lägsta i landet på över två veckor, skriver BBC.

Spanien ser en nedgång i antalet dödsfall till följd av coronaviruset. På lördagen rapporterades 809 dödsfall, och respektive siffra för söndagen var 674 dödsfall.

Nu på måndagen rapporteras 637 dödsfall för det gångna dygnet. Det är den lägsta siffran för landet sedan den 24 mars, vilket fått experter att tro att smittan kan ha nått sin kulmen i landet, rapporterar BBC.

Enligt myndigheterna har 135 032 personer smittats av covid-19 i Spanien, och fler än 40 400 personer har tillfrisknat från viruset.

Fler än 1 100 döda i USA

USA har samtidigt haft ett dystert dygn i kampen mot corona. Under de senaste 24 timmarna har mer än 1 100 personer avlidit till följd av covid-19 i landet, enligt siffror från John Hopkins-universitetet.

Nu har mer än 9 600 personer dött av coronaviruset i landet, och antalet smittade närmar sig 337 000.

I Storbritannien har ytterligare 439 dödsfall bekräftats under måndagen, skriver Sky News. Totalt har 5 373 personer i landet dött i viruset. 

Helgens dödssiffror i USA

Fredag: 1 169 dödsfall

Lördag: 1 344 dödsfall

Söndag: 1 147 dödsfall

 

Källa: CNN 

 

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

Boris Johnsons nya hälsning från coronakarantänen

”Alla amerikaner ber för honom”.

Här kan du se drottning Elizabeths tal till brittiska folket

Drottning Elizabeth: ”Om vi står enade kommer vi att övervinna sjukdomen”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.