Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bråket – Johnson vägrar kommentera ”sina älskade”

Valdes till borgmästare i London 2008.
Boris Johnson lovar brexit i slutet av oktober.Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Utrikesminister Jeremy Hunt utmanar Boris Johnson om posten som ledare för Tories.Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Boris Johnson, som är storfavorit att ta över som ledare för Tories och premiärminister i Storbritannien, lovar brittiskt utträde ur EU innan 31 oktober, säger han i en intervju med BBC.

Samtidigt kritiserar han också rapporteringen om att han ska ha bråkat med sin flickvän – och vill inte kommentera.

– Jag har gjort det till en regel över åren att inte prata om min familj och mina älskade, säger han BBC.

Boris Johnson kallar i intervjun nuvarande premiärminister Theresa Mays nedröstade förslag på brexitavtal med EU för ”dött”. 

Men han tror att det går att utarbeta ett nytt avtal innan nästa deadline som är satt till 31 oktober i år.

– Det kommer att behövas någon form av överenskommelse och det är definitivt vad jag siktar på, säger Johnson i intervjun.

Även om ett avtal är vad han skulle föredra säger han nu att Storbritannien måste förbereda sig på att det kanske inte går.

– Mitt löfte är att ta oss ur EU den 31 oktober. Och sättet att få våra vänner och partner att förstå hur allvarliga vi är, är att självsäkert och seriöst förbereda oss för ett utfall utan ett avtal, säger han till BBC.

Favorit att ta över som premiärminister

Boris Johnson är just nu storfavorit att ta över som partiledare för konservativa Tories där Theresa May har avgått. I partiets process för att tillsätta ny ledare står han nu bara mot utrikesministern Jeremy Hunt, som nyligen kallade honom en fegis om han inte ställer upp i en debatt.

Medierapporteringen om Boris Johnson har de senaste dagarna kommit att handla om ett bråk han ska ha haft med sin flickvän Carrie Symonds.

Boris Johnson uppges ha bråkat med flickvännen Carrie Symonds.Foto: GUY BELL/SHUTTERSTOCK / GUY BELL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I fredags ringde hans grannar polisen efter att ha hört höga ljud i parets lägenhet.

När BBC ställer frågor om vad som hände vill han precis som tidigare inte uttala sig utan kallar det ”orättvist att dra in nära och kära” i politiken.

– Jag har gjort det till en regel över åren att inte prata om min familj och mina älskade, säger Johnson.