Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Boris Johnson kopplas till ny kvinna efter separation

Foto: ANDREW PARSONS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Boris Johnson och hustrun Marina skiljer sig efter 25 års äktenskap. De har fyra vuxna barn ihop.Foto: ANDREW PARSONS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Förre utrikesministern Boris Johnson, 54, separerade nyligen från sin fru efter en påstådd otrohetsaffär.

Nu kopplas Johnson ihop med den 20 år yngre Carrie Symonds, tidigare kommunikationschef i Torypartiet.

Samtidigt hoppas han bli ny ledare för partiet och möjlig ny premiärminister.

Enligt de brittiska söndagstidningarna sparkades Boris Johnson ut av sin fru Marina sedan hon kommit på honom med en annan kvinna.

Boris Johnson och Marina har gått ut med ett pressmeddelande där de förklarar att de skiljer sig efter 25 års äktenskap.

Det var efter en artikel om förre utrikesministerns påstådda otrohetsaffär i fredags.

Boris Johnson med exhustrun Marina och dottern Lara.Foto: ANDREW PARSONS/I-IMAGES / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

"Vi har kommit överens om skilsmässa och den processen är i gång. Som vänner fortsätter vi att stödja våra fyra barn under de kommande åren. Vi kommer inte att kommentera vidare", skriver paret i sitt gemensamma uttalande.

Kopplas ihop med yngre kvinna

Nu framkommer att hustrun ska ha hittat en lång rad sms i makens telefon, skriver Sunday Mirror. De var från Carrie Symonds som nu pekas ut som Johnsons nya kvinna.

Johnson och Symonds har setts ihop vid olika tillfällen under året, vilket förvisso inte är märkligt eftersom hon jobbat i åtta år åt Torypartiet som presschef och rådgivare.

Men enligt brittiska medier är relationen med Boris Johnson mer omfattande än så.

Carrie Symonds jobbade i åtta år som kommunikationschef och rådgivare åt flera toppar i Torypartiet.Foto: ANDREW PARSONS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Hustrun Marina Wheeler uppges vara ursinnig och hämndlysten, trots det sansade tonen i det gemensamma uttalandet.

– När sanningen om Boris beteende kom fram sa hon till sina vänner att hon ville orsaka mesta möjliga skada för honom, säger en källa nära Marina Wheeler till Sunday Mirror.

 

https://twitter.com/MirrorPolitics/status/1038535710553387008

Johnson har en rad omskrivna otrohetsaffärer bakom sig tidigare. Dottern Lara ska ha beskrivit sin pappa som en "självisk skitstövel" för sina vänner när separationen blev känd. 

Boris Johnson har samtidigt planer på att ta över partiledarjobbet från Theresa May, och otrohetsskandalen kommer olägligt. Inför kommande partikonferens spekuleras om Johnsons popularitet kommer att dala nu.

På lördagen dök Boris Johnson på stadion The Oval i London för att titta på en cricketmatch. Delar av publiken buadenär hans ansikte dök upp på storbildsskärmen, rapporterar Sunday Express.

 

https://twitter.com/the_topspin/status/1038426605364932608

"Han kommer undan med sådant"

En partiveteran uppger dock för The Guardian att de flesta i Torypartiet förmodligen har gott tålamod med den bångstyrige men karismatiske Boris Johnson. Man ser honom som nästa premiärminister i Storbritannien, och otrohetsskandalen spelar ingen större roll.

– Jag tror inte det kommer att göra någon skillnad. Boris är omtyckt för att han är Boris, och det är inget nytt. De flesta har känt till det här, säger Torykällan och tillägger:

– Reaktionen är mer "åh - gamle, käre Boris". Han kommer undan med sådant som inte andra gör. Kanske är det just därför folk tycker han är sympatisk och får dem att blunda för det han gör.