Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Boris Johnson: Ingen sa åt mig att det var fel

Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Boris Johnson har pressats hårt under ”partygate”, där flera kräver hans avgång.

Premiärministern ber nu ”ödmjukt om ursäkt” för den uppmärksammade ost- och vinkvällen, och ger en förklaring:

– Ingen sa att det här var emot reglerna, säger Boris Johnson.

Premiärminister Boris Johnsons stab höll en trädgårdsfest under Storbritanniens första lockdown i maj 2020, och kritiken har varit massiv.

Bilder visar hur Boris Johnson, tillsammans med sin fru och son, umgås med flera anställda på Downing Street med ost och vin på borden.

Nu ber premiärministern om ursäkt för sitt agerande, men säger att det aldrig hade skett om han förstod att arrangemanget bröt mot restriktionerna, rapporterar Sky News. 

– Ingen sa till mig att det här var emot reglerna, eller att det inte skulle vara jobbrelaterat, säger han.

Kommentarerna sker efter att den tidigare rådgivaren Dominic Cummings hävdar att premiärministern från början visste om att det var en tillställning med alkohol.

Förklaringen: Pratade med personalen

Premiärministern fortsätter:

– Mitt minne är att jag gick ut i trädgården i ungefär 25 minuter, till vad jag tänkte var ett jobb-event, och pratade med personalen, och tackade dem. Sedan fick jag tillbaka till mitt kontor och fortsatte jobba.

Boris Johnson säger också att han i efter hand tänker att han borde ha sett sig omkring och bett kollegerna att ”gå tillbaka in”, när han nu förstått att trädgårds-eventet till syvende och sist inte handlade om jobb.

Han ber också personligen om ursäkt för festerna som hölls av regeringsanställda i anslutning till prins Philips begravning, och säger att han ”tar fullt ansvar” för de missbedömningarna.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.