Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borgs angrepp
mot S-toppen

Anders Borg i Bryssel tidigare i veckan. Foto: Bernal Revert

S nya skuggfinansminister Magdalena Andersson har presenterat sin plan för att krossa Anders Borg (M).

Nu går finansministern till motangrepp.

- Hon möter framtiden med en politik som prövades på 1970- 80- och 90-talen och som misslyckats, säger Anders Borg till Dagens Industri.

Socialdemokraternas nya ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson lanserade sin plan för att krossa Anders Borg genom att bland annat damma av Göran Persson gamla satsning Kunskapslyftet.

Hon kritiserade också regeringens jobbpolitik som hon menade var misslyckad.

Nu slår finansminister Anders Borg tillbaka i en intervju i Dagens Industri.

– Det är en väldigt traditionell socialdemokrati som framtonar. Det är en politik som har prövats och som vid upprepade tillfällen har misslyckats, säger han till tidningen.

"Sysselsättningen har ökat kraftigt"

Anders Borg blir irriterad när hans politiska motståndare säger att regeringens jobbpolitik misslyckats.

– Jag hör att Socialdemokraterna försöker göra gällande att allt har försämrats i Sverige. Låt oss börja med att konstatera att sysselsättningen i Sverige har ökat väldigt kraftigt. Den ligger 200 000 personer högre än 2006. Det är mycket få europeiska länder som kan uppvisa en sådan sysselsättningsökning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.