Borg ska ha hamnat i försvarspolitiskt bråk

Anders Borg ska ha hamnat i försvarspolitiskt bråk på skandalfesten.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Anders Borg och Dominika Peczynski på skandalfesten.
Foto: Olle Sporrong

Anders Borg lämnade flera tunga uppdrag efter fylleskandalen på Husarö. 

På festen ska den förre finansministern, enligt Aftonbladet, ha hamnat i ett försvarspolitiskt bråk. 

– Direkt när han kom dit hamnade han i ett bråk med en person med en topposition i näringslivet, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet

Enligt uppgifter till tidningen ska Anders Borg ha varit på dåligt humör redan när han kom till festen i sällskap med sin fästmö Dominika Peczynski vid 20-tiden på kvällen. Redan tidigt under kvällen ska Anders Borg ha hamnat i diskussion med en annan festdeltagare.

– Direkt när han kom dit hamnade han i ett bråk med en person med en topposition i näringslivet. De nämnde alliansen flera gånger. Båda såg väldigt irriterade ut och jag tror att tjafset ledde till att den andra lämnade festen tidigt, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet. 

Uppgiftslämnare: Borg var allmänt otrevlig

En annan källa till tidningen berättar att Anders Borg klagade över att han tvingats gå på festen. Personen menade att Borg var allmänt otrevlig under kvällen.

Enligt uppgifter till Svenska Dagbladet upplevdes Anders Borg och hans sällskap som högljudda, de ska ha druckit mycket och de sa opassande kommentarer.

Vid 23-tiden på kvällen, då flera av de andra gästerna hade gått och lagt sig, ska det har spårat ur på allvar för den förre finansministern, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare. 

LÄS ÄVEN: Anders Borgs fylleskandal – detta har hänt 

Anders Borgs fylleskandal

Det var i slutet av juli som Anders Borg var bjuden på fest på Husarö i Stockholms skärgård. Den förre finansministern ska där ha kallat kvinnliga festdeltagare för "hora" och visat sitt kön. Han gick själv ut med en ursäkt på sin Facebook-sida. Efter skandalen har Borg lämnat flera av sina uppdrag, bland annat som vice ordförande i Kinneviks styrelse. En polisanmälan upprättades, men förundersökningen lades ner av polisen.

Expressen har sökt Anders Borg.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.