Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Borg öppnar för lag om kvotering

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Cornelia Nordström

STOCKHOLM. Finansminister Anders Borg (M) anser att skälen att överväga lagstiftning om kvotering av kvinnor i bolagsstyrelser har blivit starkare. Det säger han i en intervju i Dagens Nyheter i dag.

En lag om könskvotering i bolagsstyrelserna finns sedan sju år i Norge. Men i Sverige har motståndet mot en lag hittills varit hårt från näringslivets företrädare. Men deras argument ger inte finansministern mycket för.

– Förbättringstakten är inte i närheten av vad som har ställts i utsikt när man hört näringslivets personer uttala sig om att det inte behövs reglering eller lagstiftning utan att det här löses av sig självt, säger han till Dagens Nyheter.

Borg hävdar att förändringstakten går alldeles för långsamt i frågan och att argumenten mot en lagstiftning där har "eroderat".

Det finns ännu inget färdigt förslag om könskvotering till bolagsstyrelser från regeringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.