Anders Borg och Dominica Peczynski är ett par sedan en tid tillbaka. Här ses de på Elle-galan tidigare i januari. Foto: Olle SporrongAnders Borg och Dominica Peczynski är ett par sedan en tid tillbaka. Här ses de på Elle-galan tidigare i januari. Foto: Olle Sporrong
Anders Borg och Dominica Peczynski är ett par sedan en tid tillbaka. Här ses de på Elle-galan tidigare i januari. Foto: Olle Sporrong
Anders Borg har tidigare varit försiktig med sitt privatliv, men hans kärlek till Dominica har fått honom att bryta sitt mönster. Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBLAnders Borg har tidigare varit försiktig med sitt privatliv, men hans kärlek till Dominica har fått honom att bryta sitt mönster. Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL
Anders Borg har tidigare varit försiktig med sitt privatliv, men hans kärlek till Dominica har fått honom att bryta sitt mönster. Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL

Borg om sitt liv med Peczynski: "Nykär"

Publicerad

Anders Borg fortsätter att dra till sig omvärldens ögon även efter att han lämnat politiken.

Tidigare i år gästade han röda mattan under Elle-galan – och fick se sig kyssdissad av flickvännen Dominica Peczynski.

– Man är ju nyförälskad, säger han i programmet "Malou efter tio" i TV4.

Anders Borg var Sveriges finansminister i åtta år innan han lämnade posten i september 2014.

Men trots att han inte längre håller på med politik har han fortsatt att väcka uppmärksamhet. I februari 2015 kontaktade han en av Expressens journalister och berättade att han skulle skilja sig från sin fru. Och att han nu var i ett förhållande med artisten Dominica Peczynski.

Sedan dess har paret setts flitigt tillsammans, och i januari besökte de Elle-galan. Då försökte Anders Borg sig på att ge flickvännen en kyss, men dissades.

– Det här var ju något som Dominica tyckte var en viktig gala. Jag tycker man får ställa upp när det är. Om det är något som hon tycker är viktigt så får man ställa upp på det, kommenterar Anders Borg händelsen i "Malou efter tio" i TV4.

"Man är ju nyförälskad"

Själv brukar Anders Borg försöka vara försiktig med sitt privatliv, uppger han i programmet. Men kärleken till flickvännen fick honom att bryta sitt mönster.

– Men det är ju klart att, jag har en ny partner och man är ju nyförälskad under den perioden av sitt liv, säger han.

"Trivs extremt bra med mitt nya liv"

Nu arbetar Anders Borg bland annat med telekommunikation i Afrika. Det blir därför mycket resor både i och utanför Europa.

Och det politiska livet är inget som han längtar tillbaka till, berättar han.

– Jag trivs extremt bra med mitt nya liv. Jag tyckte att den internationella delen av finansministeruppdraget var väldigt kul. Och den delen har jag ju i rätt stor utsträckning kunnat behålla. Jag klagar faktiskt inte, säger han.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag