Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Borg om Berlusconi: Har inte riktigt tagits på allvar

Publicerad
Uppdaterad
Silvio Berlusconi har meddelat att han ska avgå.
På onsdagsmorgonen gav Anders Borg sitt omdöme om den italienske premiärministern.
- Han har inte riktigt tagits på allvar, säger Borg.
Beskedet i går tisdag att Silvio Berlusconi avgår fick börserna i USA och Asien att ta glädjeskutt.
Även Sveriges finansminister Anders Borg ser det som något positivt att Berlusconi nu avgår.
– Det har varit alldeles uppenbart att det är en regering som tappat förmågan att hantera skuldkrisen, sa Borg i SVT:s Gomorron Sverige på onsdagsmorgonen.
Anders Borg fick också frågan vad synen är på Berlusconi bland övriga inom EU:s toppskick.

Skällt på honom

Den skandalomsusade premiärministern står inte speciellt högt i kurs, visade det sig.
– Han har inte riktigt tagits på allvar, sa Borg och tillade:
– Det är inte en person som vänder mötena.
– Under de möten jag varit på har man skällt på honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag