Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Borg lämnar över regeringens vårbudget

Publicerad
Uppdaterad
I dag klockan åtta överlämnade finansminister Anders Borg regeringens vårbudget till riksdagen.
Senare under dagen ställs Socialdemokraternas Tommy Waidelich inför sitt första riktiga elddop när han tar debatten med finansministern.
Anders Borg börjar blir varm i kläderna. När han i dag presenterar regeringens vårbudget gör han det för femte gången. Klockan åtta överlämnade han vårpropositionen till riksdagen och därefter presenterar han huvuddragen i den på finansdepartementets bibliotek.
Klockan 13 väntar sedan en riksdagsdebatt om budgeten.

Mycket redan känt

Mycket av det som presenteras är redan känt. Bland annat blir det en sänkning av den statliga inkomstskatten, det femte jobbskatteavdraget införs och restaurang- och cateringskatten sänks – förslag som prissatts till drygt 25 miljarder kronor.
Till det kommer ytterligare en miljard för justeringar i sjukförsäkringen från januari 2012 och 800 miljoner till järnvägen redan i år. Oppositionen har kritiserat regeringen för att vilja lösa alla problem genom sänkta skatter.
Om Borg är van vid att presentera budgeten är situationen helt ny för Socialdemokraternas nyvalda ekonomisk-politiske talesman Tommy Waidelich.
I dag tar han första riktiga debatten med Anders Borg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag