Borelius anmälde sitt tv-innehav i dag

Publicerad
Uppdaterad
Handelsminister Maria Borelius ansluter sig i ledet av politiker som inte betalat tv-avgift.
Borelius, som tidigare i veckan erkänt att hon anlitat svart barnpassning, anmälde på onsdagen sitt tv-innehav.
- Hennes anmälan kom in vid lunchtid, säger Radiotjänsts vd Lars Lindberg till Sydsvenska Dagbladets nätupplaga.
Enligt Lars Lindberg rapporterar ett 50-tal svenskar varje dag sitt tv-innehav. Men efter tisdagens avslöjande att kulturminister Cecilia Stegö Chilós fuskat med avgiften i flera år, har fler hundra svenskar tagit kontakt med myndigheten i Kiruna. En av dem är handelsminister Maria Borelius, rapporterar Sydsvenska Dagbladet.´

Flyttade från London

I sin anmälan till Radiotjänst vill Maria Borelius betala retroaktivt från den 21 augusti, det vill säga sedan den dag hon flyttade från London till Djursholm. Lars Lindberg tycker inte att det är skäligt att vänta nästan två månader innan man anmäler sitt tv-innehav. - Nej, man ska anmäla sig direkt när man kommer hem, det är vad lagen säger, säger han till Sydsvenskan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonalens

 

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag