Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bombskyddet på plats i Rinkeby – fynd i källare

Bombskyddet är på plats i Rinkeby på torsdagen efter att ett föremål hittats i en källare.Foto: Läsarbild

Nationella bombskyddet ryckte ut till Rinkeby Axplan efter att ett misstänkt föremål upptäckts i en källare till ett bostadshus – och säkrade flera beslag.

En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har startats. 

– Det var en person som påträffade en väska och ringde oss, säger Eva Nilsson, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Polisen fick larmet om fyndet vid klockan 13.15 på torsdagen. En privatperson ringde in och berättade om en väska som denna hittat i ett källarutrymme till ett bostadshus i Rinkeby, nordvästra Stockholm. 

Personen öppnade väskan och reagerade på innehållet. 

– Bombskyddet är på plats nu. De är specialister och jobbar lugnt och systematiskt för att undersöka föremålet, säger Eva Nilsson vid klockan 15.30. 

Under torsdagskvällen sågs bombgruppen och kriminaltekniker bära ut en rad beslag från adressen. 

Det rör sig om fynd som nu ska analyseras. Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, alternativt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 

– Vi har lämnat platsen helt och hållet nu och avspärrningarna är hävda, säger Eva Nilsson vid klockan 19.40 på torsdagskvällen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.