Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens teori: Misstänkta väskan skulle verka skarp

Avspärrningarna efter det misstänkt farliga föremålet som hittades i Slottsskogen i Göteborg vid lunch på tisdag hävdes vid 14-tiden.

Polisen bedömer att föremålet sannolikt var ofarligt – men att den som byggt och placerat ut det gjort det för att det skulle uppfattas som skarpt.

I samband med insatsen stoppades både spårvagns- och vägtrafik i området.

Det var en parkarbetare som larmade polisen strax efter klockan halv 12. Då hade en väska med termos och ”massa sladdar i” hittats, enligt uppgifter till Expressen.

– Vi röjde sly och hittade ett par väskor, säger parkarbetare Jan Gustavsson till P4 Göteborg.

– Efter att man varit framme vid platsen och skickat in bilder till ledningscentralen så har man inte kunnat ”blåsa av” faran, utan man har lagt tillbaka föremålen, fryst läget och spärrat av ett större område, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Nationella bombskyddet kallades till platsen där föremålet ”oskadliggjordes”, enligt polisen. Föremålet kommer att genomgå en ytterligare undersökning. 

VET DU MER? HAR DU BILDER?

• Kontakta Expressen på tipsa@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 0790643643

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.