Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bombbeslag i Stockholm kopplas till mord på Gym

Följ senaste nytt i Expressen TV
På tisdagskvällen greps tre tonåringar i centrala Stockholm. I samband med detta gjorde polisen ett bombfynd.
Foto: JANNE AKESSON/SWEPIX

Den bomb som tre tonåringar greps med i centrala Stockholm på tisdagskvällen kopplas nu ihop med mordet på ett gym i Vasastan i mars i år, rapporterar DN

20-åringen som är misstänkt för mordet på gymmet är fortsatt häktad.

Åklagaren Daniel Suneson har begärt att målen ska samordnas.

I tisdags kväll greps och anhölls tre tonåringar, misstänkta för förberedelse till mord efter att de påträffats med en bomb med tillhörande utrustning på Centralplan i Stockholm

En av de anhållna har nu släppts och en fjärde person, som är under 15 år, hämtades till förhör samma kväll och har nu omhändertagits enligt LVU, lagen om vård av unga.

Enligt polisen har de anhållna koppling till ett kriminellt nätverk.

Åklagaren Daniel Suneson har nu begärt hos Stockholms tingsrätt att målets ska samordnas med mordet på den 54-åriga man som sköts på ett gym i Vasastan i centrala Stockholm den 28 mars i år. 

Mannen som oskyldigt föll offer sköts då han försökte brotta ner den pistolbeväpnade gärningsmannen som tagit sin i på gymmet, sannolikt i syfte att döda en annan man som befann sig på gymmet samtidigt.

I april anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för mordet. 

Även i det ärendet finns det kopplingar till ett kriminellt nätverk och till ett mord på en 30-åring som begicks i Brandbergen i Haninge i början av mars i år. Mordet begicks enligt polisen under en pågående konflikt mellan ett kriminellt mc-gäng och andra nätverk från norra Stockholm.

Polisen uppger att det finns nätverkskopplingar till de misstänkta tonårspojkarna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.