Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bombman greps i natt

Polisens bilder på de misstänkta terroristerna. En av dem är nu gripen.
LONDON/STOCKHOLM. Här är de fyra männen som misstänks för torsdagens terrorattentat i London.
En av dem - mannen som försökte spränga en buss - är gripen.
En femte man sköts ihjäl i går under en dramatisk polisjakt.
Polisens instruktioner var tydliga. Skjut för att döda, för att stoppa fler självmordsbombare. Klockan tio i går förmiddag föll de första skotten. En man hade skuggats och identifierats som en möjlig terrorist. När han sprang ner i tunnelbanestationen Stockwell i södra London följde civilklädda poliser efter. De jagade mannen nedför rulltrappan, över perrongen och in på ett tåg. Inne i vagnen trycktes han till marken. Mark Whitby läste en tidning när han blev vittne: - Polismannen närmast mig höll en svart automatpistol i sin vänstra hand. Han riktade vapnet mot mannen och avlossade fem skott, säger han till BBC.

Polisen säker

Den skjutne dog på platsen. Enligt Londons polischef Ian Blair var han misstänkt för direkt inblandning i terrorism. Enligt Sky News är mannen inte en av de fyra män som finns på de bilder från övervakningskameror som polisen gick ut med i går. En av dessa fyra män ska ha gripits vid ett polistillslag mot en lägenhet i South Lambert i går kväll. Enligt Sun är mannen, som är i 20-årsåldern, den som försökte spränga en buss vid Shoreditch.

Greps i sin lägenhet

Ett dussintal tungt beväpnade poliser slog till mot mannens lägenhet och tvingade ut honom. Vittnen säger också att en kvinna och två barn fördes ut ur bostaden och kroppsvisiterades. Mannen fördes ut ur bostaden med handbojor om händerna. Han kläddes i ett vitt fodral innan han forslades bort, för att inte några ledtrådar på kläderna skulle förgås. - Han sa inget när han fördes i väg, uppger förvånade grannar till Sun.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!