Bombhot mot idrottsförvaltning

Publicerad

Idrottsförvaltningen i Älvsjö har tagit emot ett bombhot.

Hotet kom via ett telefonsamtal strax efter lunch, och man har nu tvingats utrymma lokalerna.

– Vi har skickat en patrull till platsen för att få reda på mer, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Strax före klockan 12.30 på onsdagen kom larmet till polisen. En person på idrottsförvaltningen i Älvsjö meddelade att man hade tagit emot ett bombhot via telefon.

– De sa att en person hade tagit kontakt med dem. Personen meddelade att något kunde detonera i lokalen, säger Towe Hägg.

På idrottsförvaltningen tog man därför beslutet att av säkerhetsskäl utrymma lokalerna.

Polisen har ännu inte skickat några bombtekniker till platsen utan nöjer sig i nuläget med en patrull som är vid idrottsförvaltningen och samlar in uppgifter.

– Vi vet ännu inte hur många som har tvingats utrymma lokalerna, säger Towe Hägg.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag