Bombgruppen larmad om misstänkt föremål – en person gripen

Det misstänkta föremålet ska ha hittats inne i en fastighet. Polisen vill inte berätta om det är en privat eller offentlig fastighet.
Foto: Brottsplats Stockholm
Vid 23-tiden är Nationella bombskyddet på plats för att undersöka föremålet.
Foto: Brottsplats Stockholm

En fastighet på Djurgården i Stockholm spärrades av på måndagskvällen.

Orsaken var ett misstänkt farligt föremål – som bombteknikerundersökte under natten.

En person har gripits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet om det misstänkt farliga föremålet kom till polisen vid 19.40 på måndagskvällen. Den aktuella fastigheten, ett flerfamiljshus på Djurgården, säkrades.

sin hemsida skriver polisen:

”Ett föremål har påträffats i en fastighet på Djurgården och det kan inte uteslutas att det är farligt.

Det aktuella utrymmet är säkrat och även ett område utanför fastigheten är avspärrat i avvaktan på att föremålet kan undersökas av Nationella bombskyddet”.

Polisen förtegen om föremål på Djurgården

Polisen var inledningsvis förtegen om händelsen.

– Jag kan inte säga mer än det som står på hemsidan, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Ett vittne säger att det är Nordenskiöldsgatan, strax öster om Gröna Lund, upp mot Djurgårdsslätten som spärrades av under kvällen.

Polisen larmade bombtekniker och vid 23-tiden var de på plats. Nationella bombskyddet kunde säkra ett föremål, som de nu ska undersöka på annan plats.

”Avspärrningarna har minskats och berör nu bara närområdet till den aktuella fastigheten under tiden som teknikerna säkrar att det inte finns fler föremål som de måste hantera”, skriver polisen på sin hemsida.

En person gripen

Under tiden som insatsen har pågått ska boende i flerfamiljshuset ha kunnat vara kvar i sina lägenheter. Ett vittne berättar dock att det var svårt att få information – och att grannar fick ta omvägar för att komma hem.

En person har gripits, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Strax före 06 på tisdagsmorgonen uppger man vid polisen att patrullerna avvecklar på platsen och att avspärrningarna hävs.

Det är oklart om vad det omhändertagna föremålet bestod av.

– Trafiken har släppts på igen och bomteknikerna är klara. Jag har inga uppgifter om vad man kommit fram till i övrigt. Detta handläggs av polisområde city under dagen, säger Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.