Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bomb har exploderat vid polishus i Turkiet

En dog och 13 ska ha skadats när bomben smällde utanför polisstationen.Foto: REUTERS

En bomb har gått av utanför ett polishus i Gaziantep i Turkiet, enligt nyhetsbyrån AP.

Minst en person ska ha dött, enligt CNN Türk.

13 personer uppges vara skadade.

Turkiska medier rapporterar om att en bomb briserat utanför ett polishus i Gaziantep i södra Turkiet, nära den syriska gränsen, skriver nyhetsbyrån AP.

Enligt CNN Türk, som citeras av engelskspråkiga Hurriyet Daily News, har en polis dödats i vad som uppges vara en bombattack.

Minst nio poliser och fyra civila ska ha skadats när bomben, som misstänks ha varit en bilbomb, smällde utanför polisstationen, uppger guvernören Ali Yerlikaya enligt Hurriyet.

På bilder som CNN Türk publicerat syns ambulanser och flera söndertrasade bilar utanför polisstationen.

Smällen ska ha känts flera kilometer bort.

Obekräftade uppgifter gör gällande att skottlossning hördes efter explosionen.

 

 

 

 

Ännu en attack i Turkiet

Ännu en attack har inträffat på söndagen – då i Kilis, en annan stad i närheten av gränsen till Syrien.

Två raketer ska där ha träffat en parkering och en trädgård. Fyra personer skadades vid smällarna, skriver AP och hänvisar till den turkiska, statliga nyhetsbyrån Anadolu Agency.

Enligt obekräftade uppgifter ska turkisk militär ha besvarat missilerna genom att skjuta på IS-mål på andra sidan den syriska gränsen. Enligt de uppgifterna ska nio militanta jihadister ha dödats i svarselden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.