Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bolund: Så för vi MP närmare näringslivet

Nu kandiderar Per Bolund till posten som nytt språkrör för Miljöpartiet och hoppas knyta miljöpolitiken närmare näringslivet. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: – Jag kan föra miljöpolitik med ekonomiska styrmedel, säger han i ”Bara Politik”.

För tre år sedan tackade han nej.

Nu kandiderar Per Bolund till posten som nytt språkrör för Miljöpartiet och hoppas knyta miljöpolitiken närmare näringslivet. 

– Jag kan föra miljöpolitik med ekonomiska styrmedel, säger han i ”Bara Politik”.

Biträdande finansminister, finansmarknadsminister och bostadsminister Per Bolund har redan många titlar. Nu är han ute efter ännu en: Språkrör.

– Jag lyssnar till Greta Thunberg när hon säger till alla vuxna att det är dags att ta ansvar, sade han när det stod klart att han kandiderar. 

Nu vill han bidra med att kunna föra det klimatpolitiska ekonomiska närmare varandra.

– Jag har jobbat mycket med företagare, företagarpolitiken och den ekonomiska politiken. Jag kan föra miljöpolitik med ekonomiska styrmedel. Bara genom att vi ställer om till hållbar utveckling, kan vi ha en ekonomi som fungerar som bidrar till välstånd. De som investerar hållbart, ger också bäst avkastning. Därför vill fler också vara en del av utvecklingen, säger Per Bolund i ”Bara Politik”. 

Per Bolund: ”Viktigt med samarbete”

Han vill se mer överlappande mellan politiken och näringslivet för att ta ansvar för klimatet.

– Jag tycker att det är viktigt att öppna möjligheter för samverkan och samarbetet i politiken. Jag ser många företag som står långt fram och vill göra mer för klimatet, och vill samverka med politiken. Många vanliga människor vill också göra en insats. Det måste vi ta fasta på. 

Bolunds företagarfokus har lett till att han kallas ett högeralternativ ställt i jämförelse med företrädaren Gustav Fridolin. Något som Bolund själv förkastar.

– Det är snömos. Jag är grön. MP ska ha en grön ideologi, vi ska ha en solidaritet till människor i vår omvärld. Men även med djur och framtida generationer. Det är kärnan i mitt politiska engagemang. Det vill jag kämpa för. Mittenuppgörelsen visar att det går att hitta en gemensam grund att stå på.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!