Boltic/Göta åker ur allsvenskan efter förlust mot Tillberga

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Förlust mot Tillberga ,7-9, och degraderingen är ett faktum.

Boltic/Göta lämnar allsvenskan - för spel i division 1 nästa säsong.

- Just nu känns det totalt hopplöst, säger tränaren Richard Johansson till Sportexpressen.se

Ledning 7-4 med kvarten kvar. Men utvisningarna sänkte Boltic/Göta. - Vi blev bestulna på den här segern. Jag har aldrig klagat på domarna tidigare den här säsongen. Men i dag hittade de utvisningar som inte finns på den här planeten, säger Johansson.  Boltic/Göta tilldömdes tio tiominutersutvisningar. Dessutom fick både Rickard Timmerklev  och Patrik Styrbjörn mactstraff i den andra halvleken. - Och det är inte enkelt att spela bandy med bara sex,sju spelare på planen. Vi får helt enkelt ingen chans att genomföra den här matchen på ett riktigt sätt, säger Johansson.

"Vi blir bestulna på matchen"

 Förlusten borta mot Tillberga innebär att Boltic/Göta degraderas till division 1 nästa säsong. - Just nu känns det jättejobbigt och totalt hopplöst. Att vi dessutom blir bestulna på matchen gör det extra jobbigt, säger Johansson. Boltic har tagit nio SM-guld och var under 80-talet den dominerande klubben i svensk bandy. 2000 slog Boltic ihop med Karlstad-Göta och blev Boltic/Göta. Under fredagen  skrevs ytterligare ett historiskt ögonblick in i klubbens historia. Den här gången ett tungt svart sådan - när klubben tvingades lämna allsvenskan.

FAKTA

Tillberga-Boltic-Göta 9-7 (4-3)
Tillberga: Per Fosshaug 2, Jonas Lindqvist 2, Anders Wetterqvist, Mats Wetterqvist, Jarno Väkiparta, Anders Broberg, Johan Olsson.
Boltic-Göta: Jesper Bryngelsson 4, Mikael Jernberg 2, Jonas Nilsson.
Publik: 371.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.