Bolsonaro till sjukhus – slutar inte att hicka

Jair Bolsonaro la upp en bild från sjukhuset på sitt Instagramkonto på onsdagen.
Foto: INSTAGRAM @JAIRMESSIASBOLSONARO / VIA REUTERS X06868
Ambulans som kör Bolsonaro.
Foto: ERALDO PERES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Instagram

Brasiliens kontroversiella president Jair Bolsonaro har lagts in på sjukhus.

Han slutar inte att hicka.

– Jag hickar 24 timmar om dygnet, sa han i radio i lördags.

Den brasilianske regeringschefen lades in militärsjukhuset i huvudstaden Brailisia på onsdagen, och ska flyttas till ett sjukhus i Sao Paolo, skriver BBC.

Den senaste tiden har många i Brasilien undrat över Jair Bolsonaros hälsa, och i i lördags medgav presidenten i en radiointervju att han inte mår bra.

– Jag ber om ursäkt till alla som lyssnar, för jag har haft en hicka i fem dagar. Kanske beror det på mediciner jag tar, men jag har hickat 24 timmar om dygnet, sa han till en lokal radiostation enligt New York Times.

Kan behöva opereras

Enligt läkare kan han lida av en så kallad tarmobstruktion. Skadan kan ha uppstått när han knivhöggs av en mentalsjuk person under valkampanjen 2018.

Den dåvarande presidentkandidaten skadades svårt och förlorade över 40 procent av sitt blod. Jair Bolsonaro ska nu genomgå en rad tester och beroende på utfallet kan han behöva opereras akut.

Den 66-årige tidigare militären är ifrågasatt i Brasilien. Hans hantering av coronapandemin har inte varit lyckad, och landet har i dag bland de absolut högsta dödstalen i världen.

Tidigare i juli rapporterade även den brasilianska nyhetssajten UOL om korruptionsanklagelser mot Bolsonaro under hans tid som parlamentsledamot mellan 1991 och 2018.


https://www.instagram.com/p/CRUZlaKCL0G/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.