Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bolaget vägrar svara på Expressens frågor

Vill veta identiteten. Qatar Airways vill inte svara på frågor så länge de inte får veta identiteten på personerna i Expressens reportage. Bilden är från flygplatsen i Doha. Foto: Osama Faisal

Expressen har varit i kontakt med Qatar Airways och bett dem svara på en rad frågor.

Svaret från företaget: att man inte kan kommentera utan att först få veta identiteten på personerna i reportaget.

Några av frågorna Expressen inte får svar på

• Qatar Airways har många rekryteringsdagar runt om i världen. Finns det siffror på hur många flygvärdinnor som varje år börjar och slutar i bolaget?

• Den personal som vi har talat med upplever att ett mycket stort antal flygvärdinnor sparkas varje år. Är den uppgiften riktig?

• En flygvärdinna som sparkats av bolaget under 2012 beskriver att hon vid en senare turistresa till Qatar inte släppts in i landet. Varför förekommer det att före detta anställda svartlistas från inträde i Qatar?

• Flera regler för boendet och livsstilen i Doha reglerar saker som sker utanför arbetstid. Hur ser bolaget på att de har så stor makt över sina anställdas tid?

Under flera dagar har Expressen varit i kontakt med en rad personer på Qatar Airways huvudkontor i Doha.

Vi har berättat att vi träffat ett flertal ur personalen och redogjort för deras kritik.

Hänvisar vidare

Kommunikatören Gayathri Pradeep och sociala medier-ansvarige Michael Stellwag hänvisar oss vidare - till mejladresser från vilka vi inte får några svar.

För den nordiska marknaden anlitar Qatar Airways den svenska PR-byrån Comma, vars konsult Lotta Berglin till slut sätter oss i kontakt med huvudkontoret i Doha. Vi får dock inte tala med någon representant för företaget, utan ombeds mejla våra frågor.

Kortfattat svar

Efter drygt ett dygn kommer till slut ett kortfattat svar, förmedlat i ett mejl från PR-konsulten Lotta Berglin.

"Eftersom vi inte vet vilka personer och vilka enskilda fall artikeln bygger på kan Qatar Airways inte kommentera dina specifika frågor. För att kunna göra det måste vi kunna ta reda på mer fakta, vilket är omöjligt om vi inte vet vilka anställda eller före detta anställda som uttalar sig" skriver Qatar Airways.

 

Johanna Karlsson

redaktionen@expressen.se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.