Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Boko Haram ska "sälja" skolflickor

Regeringens besvärande oförmåga att befria flickorna har orsakat arga protester i Nigeria. Foto: Akintunde Akinleye

STOCKHOLM. Den nigerianska terrorrörelsen Boko Haram medger att den har över 200 skolflickor i sitt våld. De ska säljas på marknaden säger rörelsens ledare.

De 276 unga skolflickorna rövades bort den 14 april från en skola i Chibok i delstaten Borno i norra Nigeria, men det är först nu som rörelsen erkänt masskidnappningen.

– Det var jag som förde bort era flickor. Jag tänker, vid Gud, sälja dem på marknaden, sade rörelsens ledare Abubakar Shekau i en videoinspelning som AFP tagit del av.

Över 50 av flickorna lyckades rymma men 223 ska enligt polisen fortfarande vara i terrorgruppens våld.

Shekau säger att bortförande har väckt vrede "eftersom vi håller folk som slavar".

Redan tidigare har det förekommit obekräftade uppgifter om att en del av flickorna sålts till äktenskap i grannländerna Kamerun och Tchad.

Regeringens besvärande oförmåga att befria flickorna har orsakat arga protester. President Goodluck Jonathan har lovat rädda flickorna men tvingats medge att myndigheterna inte har någon aning om exakt var flickorna hålls fängslade:

"Detta är en prövotid . . . det är smärtsamt".

Nigeria står den här veckan som värd för Världsekonomiskt forum (WEF) och försöker med alla medel skingra farhågor om att regeringen inte skulle klara att skydda sin befolkning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!