Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bok om Madeleine McCann stoppas

Madeleine McCann har varit försvunnen i snart tre år. Foto: AP
Den före detta polischefen Goncal Amarals bok "The truth of the lie", i vilken han hävdar att Madeleine McCann dog på hotellrummet, kommer inte heller fortsättningsvis att få säljas.
Det beslutade en domstol i Portugal på torsdagen. Paret McCann säger till Sky News att de är "nöjda och lättade" efter beslutet.
Madeleine McCann försvann den 3 maj 2007 från hotellrummet i Praia da Luz i Portugal och hennes försvinnande engagerade en hel värld. Inga spår finns efter den lilla flickan, men hennes föräldrar Gerry och Kate är övertygade om att hon blev kidnappad och bortförd.
Det tror däremot inte Goncal Amaral, som under de första månaderna ledde polisutredningen efter Maddies försvinnande.

Övertygad om föräldrarnas skuld

I boken "The truth of the lie" skriver den före detta polischefen att är övertygad om att Maddie dog i lägenheten och att hennes föräldrar fejkat hennes försvinnande. Amaral skriver att Gerry och Kate McCann. Foto: APhan tror att Maddie dog i en olyckshändelse och att hennes föräldrar skaffat undan kroppen för att dölja bristande omsorg om dottern som tillsammans med sina två småsyskon lämnats ensamma i lägenheten medan föräldrarna åt middag med vänner.

"Vi är nöjda"

I september ansökte Maddies föräldrar om ett tillfälligt försäljningsförbud för boken, vilken de fick. Amaral överklagade beslutet och de båda parterna möttes i en rättegång i Portugal där flera poliser som varit inblandade i utredningen vittnade till den före detta polischefens fördel. Men på torsdagen beslutade rätten av försäljningsförbudet ska bestå.
"Vi är nöjda och lättade över att domaren beslutat att den här orättvisan inte får fortsätta. Den här rättegången har visat, ytterligare en gång, att det inte finns några bevis för att Madeleine har kommit till skada", skriver paret i ett uttalande rapporterar Sky News.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!