Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bohuslän nästa för Grebbe-Bert

Fick en bländande idé. Bert Karlsson har köpt tomter i Grebbestad och sålt fastigheter i Skara, något som han själv är nöjd med. "Mina tomtköp här är min bästa affär någonsin", säger nyblivne Grebbe-Bert.
Foto: Pettersson Sara

GREBBESTAD. Skara-Bert blir Grebbe-Bert. Nu vänder han Skara ryggen och säljer sina tillgångar för nya investeringar i Grebbestad. - Mina tomtköp här är min bästa affär någonsin, säger Bert Karlsson. Grebbestad är min nya bas.

För två år sedan sålde Bert Karlsson musikrättigheterna i sitt gamla skivbolag Mariann till Warner Music för en hittills okänd summa pengar -  som hans barn fått ärva (enligt senaste taxeringen har de tillsammans 21.2 miljoner kronor i förmögenhet). Nu fortsätter han neddragningarna och säljer av sina tillgångar i Skara.

 - Jag vill bo och arbeta här i Grebbestad, säger Bert Karlsson. I varje fall på sommarhalvåret. Jag har bara varit hemma i Skara två gånger i sommar.

Playa med kallbadhus

 Tillsammans med de mest kreativa människorna i Grebbestad, som han själv säger, skall han satsa på att bygga ut en playa som skall fyllas med vit sand, bygga ett lyxigt kallbadhus och ett stort outlet-centra.

 Jag har startat Grebbestads Utveckling, säger Bert Karlsson. Det är Icahandlaren, järnhandlaren och en del politiker som är med. Vi träffas regelbundet och pengar är vårt minsta problem.

 Problem är det dock med dem som bara bor i Grebbestad på sommaren menar Bert.

"Lätt för dem att protestera"

 - Jag är riktigt förbannad på alla som sätter sig emot utbyggnader och nya idéer. Det är lätt för dem att protestera. De bor ju bara här på sommaren, men ortsbefolkningen måste ju överleva även på vintern, säger han ilsket.

 Lika förbannad är han på kulturpolitikerna i Grebbestad.

 - Vad fan ta hänsyn till runstenar och annat. Det tjänar man inga pengar på. Det är Fjällbacka ett lysande exempel på.

 Bert Karlsson köpte sina fem tomter för 12 000 kronor styck och det är hans bästa affär någonsin menar han.

 - Min son Joakim har ett hus här, Johanna (dotter) har ett hus. Jag och Britt-Marie har ett hus och sedan hyr vi ut också.

En lägsta-priset-sajt

 Förutom alla Grebbestadsprojekten arbetar han i dag med att skriva nya böcker och hålla föreläsningar.

 - Jag skall också starta en lägsta-matpriser-sajt på internet och håller även på att sälja in en musikal om mitt liv till tv. Ungefär samma upplägg som Mamma Mia. Det finns ju ett hav av schlagerlåtar som jag varit med och tagit fram. Det är grundidén.

 Någon arvtagare till sitt företagsimperium ser han inte.

 - Johanna arbetar på underhållningsföretaget 2 entertain där jag är delägare. Joakim har ett företag här i Grebbestad.

 - Nu vill jag i stället sälja av så mycket jag kan och bara arbeta som konsult med nya idéer. Här i Grebbestad har jag familjen, vänner och här trivs jag allra bäst förutom på vintern, säger Bert Karlsson. Då åker vi hem till Skara.

FAKTA

Har stora författarplaner
Namn: Bert Karlsson
Ålder: 63 år
Familj: Johanna, 31, Joakim, 40 och frun Britt-Marie, 62.
Driver 13 bolag, varav de största är Jokarjo AB och Budgetgrossisten i Skara AB (omsatte sammanlagt 100 miljoner kronor 2006/2007) som han driver tillsammans med barnen.
Tax inkomst: 1.6 miljoner kronor (förmögenhet 3.6 miljoner kr)
Aktuell som: "Grebbe-Bert", författare till en kommande svampbok, en schlagerbok och en ny fräckisbok samt en musikal om sitt liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.