KRIG I SLOTTSSKOGEN. Staffan Holm och Johannes Tjernberg besöker ofta den nya frisbeegolfbanan och tycker att man ska samsas om platsen.
KRIG I SLOTTSSKOGEN. Staffan Holm och Johannes Tjernberg besöker ofta den nya frisbeegolfbanan och tycker att man ska samsas om platsen.

Bögar vill ha bort frisbeegolfbana

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Bögar och frisbeegolfspelare slåss om Bragebacken i Slottsskogen. Platsen är sedan länge en träffpunkt för bögar, och banan som nyligen flyttats dit inkräktar på fristaden.
- Vi kan inte se det som något annat än illvilja. Kommunen vill ha bort bögarna, säger en person som har kännedom om verksamheten som i folkmun kallas "cruising". Det är efter att kommunen i somras flyttade banan till Bragebacken som konflikten blossat upp. Finns ingen organisation - Slottsskogen är stor, och de homosexuella är också skattebetalare, säger GT:s kontakt och påpekar att alla tidigare kontaktplatser i centrum är försvunna. Banan flyttades för att det passerade för mycket folk där den låg tidigare. - Vi borde kanske ha skaffat oss mer kunskap om det här tidigare, men det är svårt eftersom det inte finns någon organisation bland bögarna på platsen, säger Carina Krantz Rönnqvist, chef för området på park- och naturförvaltningen.

Banan tillhör allmänheten

Staffan Holm och Johannes Tjernberg spelar ofta frisbeegolf i Bragebacken och tycker inte banan ska flyttas. - Den tillhör allmänheten. Visst stöter man på män här men det är inget problem, säger Staffan Holm. Killarna kan dock förstå om bögarna helst vill vara för sig själva. Viss skadegörelse på banans korgar har förekommit men det finns inga bevis för att den skulle ha åstadkommits av bögar. I nuläget finns inga planer på att flytta banan. Villig att agera medlare - Folk ska kunna samsas om parken, säger Carina Kratz Rönnqvist men hon är villig att agera medlare om intressekonflikten visar sig vara stor. Fejden i Slottsskogen kommer att tas upp i "Böglobbyn", ett nytt "bögmagasin" i SVT i höst. Programledare är journalisten Olle Palmlöf och Sverker Åström, pensionerad diplomat som "kom ut" 2003.
Maria Björn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag