Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bodybuilding-stjärna död efter hjärtattack på gymmet

Cedric McMillan blir intervjuad av sin idol Arnold Schwarzenegger efter att ha vunnit Arnold Classic år 2017.
Foto: Icon Sportswire / Icon Sportswire
Cedric McMillan har avlidit efter en misstänkt hjärtattack, endast 44 år gammal.

Bodybuilding-stjärnan Cedric McMillan har avlidit efter en misstänkt hjärtattack, endast 44 år gammal.

Den amerikanska kroppsbyggaren, som för bara fem år sedan vann mästerskapet Arnold Classic, föll ihop på gymmet, skriver Generation Iron

Det var under tisdagen då 44-åringens sponsor, tillskottsföretaget Black Skull USA, bekräftade nyheterna:

”Vi måste tyvärr meddela att vår vän och bror @cedricmcmillan  gick bort i dag. Cedric kommer bli saknad som en atlet, kamrat, vän och pappa”, skriver företaget i ett inlägg på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CcQmx_gM0FH/?hidecaption=true

McMillan blev en stjärna inom kroppsbyggarkretsar när han år 2017 vann mästerskapet ”Arnold Classic” – döpt efter legendaren Arnold Schwarzenegger. 

Fick problem med hjärtat efter covid-19

Bodybuilderstjärnan var öppen med att han led av problem med hjärtat efter att han insjuknat i covid-19 och lunginflammation för två år sedan, skriver the Daily Mail.

I en video på Instagram redogör McMillan för hur hans hälsa påverkats av sviterna från sjukdomen:

”Jag kan inte hålla nere maten av någon anledning”, skriver han och fortsätter ”för fyra veckor sedan gick jag till läkaren som rekommenderade att jag inte ställer upp i Arnold Classic i år”. 

Idoliserade Schwarzenegger

Enligt the Daily Mail ska Arnold Schwarzenegger varit Cedric McMillan stora idol under hans uppväxt.

Efter nyheterna om Cedric McMillans död hyllade Arnold Sports Festival, som arrengerar Arnold Classic-tävlingen årligen, bodybuildermästaren i ett inlägg på Facebook.

”Känd för sin stora personlighet, sitt smittsamma leende, sitt goda hjärta, och en humor som uppskattades av både konkurrenter och fans – saknaden av Cedric kommer bli stor”, skriver arrangören i inlägget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.