Bodström skrattar åt Hägglunds lagförslag

Publicerad
Uppdaterad
Kristdemokraterna vill ha en ny lag.
Och justitieminister Thomas Bodström kan inte hålla sig för skratt:
- De har ingen aning om vad de pratar om. Lagen de vill ha finns ju redan.
Thomas Bodström tycker att kd:s partiledare Göran Hägglunds senaste juridiska utspel är kul, och kan inte låta bli att raljera. - Det är många som tycker saker, men få vet vad de pratar om. Det är ju lite svårt det här med juridik, säger han med illa dold skadeglädje.

Anmälningsplikt inget nytt

Hägglund ville i gårdagens Expressen lagstifta om att privatpersoner måste anmäla om de blir vittne till brott. Men den lagen finns redan. - Vi har anmälningsplikt när det gäller grova brott. Jag ser ingen anledning att skärpa lagstiftningen, säger Bodström. - Om det till exempel är slagsmål på en skolgård där det finns tusen personer, ska vi då dra alla de tusen personerna inför rätta, undrar han retoriskt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag