Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bodström: "Självklart att det ska utredas"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling kan mycket väl dömas till fängelse för förberedelse för grov misshandel.

Det säger den förre justitieministern Thomas Bodström i "Bar och politik".

– Att man ska utreda det tycker jag är absolut självklart, det är enkel retorik, sa han.

Advokaten och den förre justitieministern Thomas Bodström, S, tycker att det är tydligt att SD-topparna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling borde utredas för brott.

– Om man beväpnar sig med järnrör för att attackera en oskyldig människa gör man sig skyldig till förberedelse till grov misshandel. Man ska ha en väldigt bra förklaring till varför man går runt med järnrör på gatan på natten om man dessutom har varit i konflikt med en person.

– Det är solklart att det här borde reda till en polisiär utredning.

"Väl några månader i fängelse"

Bodström tror också att SD-topparna skulle kunna dömas till fängelse.

– Brottet kan leda till upp till tio års fängelse, det kommer det inte göra här, men väl några månader i fängelse, säger den förre justitieministern.

Expressen avslöjade på torsdagen att Sverigedemokraterna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling beväpnade sig med järnrör efter ett bråk i centrala Stockholm sommaren 2010.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.