Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bodström öppnar för en politisk comeback

Thomas Bodström.Foto: Christian Örnberg

Thomas Bodström ger sig in i hetluften igen med en debattartikel i Svenska Dagbladet där han sågar Socialdemokraterna som "odemokratiskt".

I en intervju med Expressen.se öppnar den tidigare justitieministern för en politisk comeback.

– Så blir det sannolikt någon gång senare, säger han.

Thomas Bodström har hållit sig undan politiken sedan han lämnade riksdagen efter förra valet.

Nu ägnar sig den tidigare socialdemokratiske justitieministern åt författande, föreläsningar och sin advokatbyrå.

Men efter att ha följt turerna inom Socialdemokraterna i samband utnämningen och petandet av Omar Mustafa kände han att det var dags att ge sig in i debatten igen.

– Jag kunde inte hålla mig, säger Thomas Bodström.

Skriver debattartikel

I en debattartikel i Svenska Dagbladet beskriver Thomas Bodström att Socialdemokraterna som "slutet, omodernt och odemokratiskt". Han menar vidare att man måste öppna upp valprocesserna när ledande företrädare utses.

– Jag blev upprörd redan under kongressen, säger Thomas Bodström som syftar på valen till verkställande utskottet och partistyrelsen vilket fått mycket kritik.

Thomas Bodström vill att valprocesserna förändras så att personer som vill ha olika uppdrag öppet kandiderar till dem och han säger sig ha fått stort stöd efter att debattartikeln publicerats.

– Poängen med demokrati är att man ska kunna välja, säger Thomas Bodström.

Målet med debattartikel är att hjälpa Socialdemokraterna att vinna nästa val vilket Thomas Bodström tror att man har stor chans att göra.

– Vi får inte schabbla bort den här chansen vi har nu, säger han.

"Sannolikt senare"

Om det blir så kan han själv komma att ingå i en regering. Thomas Bodström inspel i politiken på Svenska Dagbladets debattsida var ingen engångsföreteelse.

I intervjun med Expressen.se öppnar Bodström, som ofta lyfts fram som en het kandidat till partiledarposten, för att han själv tänker sig en framtid med politiska uppdrag.

– Så blir det sannolikt någon gång senare, men inte nu. Det är väldigt skönt att inte bestämma tiden, men det är inte i närtid för det är väldigt roligt med advokatbyrån och skrivandet.

Vi får se hur det går i nästa val?

– Det är lång tid dit, men just nu trivs jag som det är, säger Thomas Bodström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.