Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bodil Malmsten har drabbats av cancer

Bodil Malmsten har cancer. Foto: Dan Hansson / Svd / Scanpix

Författaren Bodil Malmsten, 70, har drabbats av cancer.

På Twitter berättar hon om sin sjukdom:

"Jag har cancer, radikalopererades (det heter så) nov 2013, återfall december 2014. Nu handlar det om livskvalité. Men när gör det inte det.", skriver hon en tweet.

Det var under fredagen som författaren Bodil Malmsten twittrade om att hon drabbats av cancer. Om sjukdomen skriver hon:

"Fredag 16 januari 2014. Jag återkommer med personlig information till mina följare när jag är åter från Radiumhemmet Karolinska. Hej vi hörs".

Senare under kvällen twittrar hon igen:

"Jag har cancer, radikalopererades (det heter så) nov 2013, återfall december 2014. Nu handlar det om livskvalité. Men när gör det inte det".

Och lite senare:

"Fråga mig ingenting, jag berättar det jag vill berätta när jag kan berätta det. Alla dör ändå på slutet, annars hade livet ingen form".

Första cellgiftsbehandlingen

Expressen sökte under kvällen Bodil Malmsten, i ett sms skriver hon:

"Inga kommentarer Läs mina tweets".

Bodil Malmsten är 70 år är verksam som författare, dramatiker och kulturskribent. Hon har gett ut ett trettiotal böcker bland annat den uppmärksammade "Priset på Vatten i Finistere" och flera loggböcker.

Finistere är även namnet på Bodil Malmstens blogg, där skriver hon öppet om sjukdomen och utvecklar sina tankar kring behandlingen,

I ett inlägg berättar hon att hon under fredagen är på radiumhemmet på Karolinska universitetssjukhuset för den första cellgiftsbehandlingen efter återfallet av sjukdomen.

– Det som garanterat inte alls är bra är att de styrande i Stockholms läns landsting tycker att det kan sparas in på cancervården på Karolinska, skriver Malmsten på bloggen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!