Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bluffen bakom den hyllade kyssvideon

Videoklippet på 20 främmande par som kysser varandra hyllades och spreds över hela världen.

Men, allt tycks vara en bluff. Filmen var en reklamkampanj för ett klädföretag – och de medverkande var skådespelare.

På mindre än två dygn har filmen "First kiss" setts nästan 22 miljoner gånger på Youtube.

Succéklippet har även uppmärksammats av medier världen över. Däribland tidningar som The Independent, Huffington Post och Expressen.

Erfarna artister medverkar

Filmaren Tatia Pilieva, som gjorde filmen, förklarade inledningsvis att hon hade fått 20 främlingar att ställa upp på att kyssas för första gången. I videoklippet kunde tittarna se hur parens generande möten utvecklades till något intensivt, passionerat och vackert. Något som har berört miljontals människor.

Men nu kommer alltså uppgifter om att allt var en bluff. Videoklippet är en del av en marknadsföringskampanj för klädföretaget Wren Studio. 

Både företaget och Pilieva försäkrar att de medverkande i klippet inte känner varandra sedan tidigare. Men en närmare undersökning av personerna visar att flera av dem är skådespelare. Många arbetar även som fotomodeller, musiker och designer.

"De flesta av de här främlingarna är professionella artister som har erfarenhet av att spela ut kärlek, sex och intimitet inför publik", skriver sajten Slate som tittat närmare på PR-bluffen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.