Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bluffen avslöjad – du får ingen ny iphone

Foto: Viktor Granlund

"Du har blivit slumpvis utvald att testa helt nya Iphone 7".

Det är ett falskt meddelande som man just nu kan få upp i sin telefon.

Apple bekräftar att meddelandet är falskt och uppmanar sina kunder att aldrig öppna den här typen av meddelanden.

Just nu cirkulerar ett falskt meddelande som kan dyka upp i samband med att man spelar mobilspel på en Iphone. Plötsligt ploppar en ruta upp med ett erbjudande som ser ut att komma från IT-jätten Apple.

"Din Iphone-enhet valdes ut eftersom vi behöver fler testare av nya Iphone 7. Klicka OK för att delta och få en Iphone 6", står det i meddelandet.

Klickar man sig vidare får man ett längre meddelande där det står att man blivit slumpvis utvald att testa Iphone 7 innan den kommer ut på marknaden. Dessutom påstås att den som deltar ska få en Iphone 6 som tack för sin medverkan och ombeds svara på ett antal frågor.

Apple bekräftar: Falskt meddelande

Men det finns inga priser eller utvalda testare - meddelandet är en bluff.

Apples mediesupport uppger att meddelandet inte kommer från Apple och uppmanar att aldrig öppna den här typen av meddelanden. Vidare kan de inte ge någon kommentar i frågan.

Konsumenter som råkar ut för den här typen av meddelanden eller har fått mejl som verkar vara fejkade uppmanas att rapportera in det till företaget. På sin hemsida har Apple tagit fram tips för att hjälpa sina kunder att undvika att bli lurade. Där varnar företaget för att aldrig ge ut kontouppgifter, lösenord eller annan personlig information via mejl eller andra meddelanden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.