Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bluffartikel sprids i Expressens namn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I en artikel som ser ut att komma från Expressens Dina Pengar uppmanas läsarna att investera pengar i Bitcoin. Artikeln är en bluff.

Just nu cirkulerar även en bluffartikel på nätet där Expressen uppges vara avsändare. Artikeln har rubriken: ”PRO:s priskoll: Här finns Sveriges dyraste och billigaste matkassar” och handlar om att man kan tjäna pengar på att investera i Bitcoins.

Artikeln sprids i sociala medier - men den är falsk och har inget med Expressen att göra. Expressen är inte avsändare. Till läsare som stöter på denna artikel: Lämna inte ut några kontouppgifter, namn, mejladress eller liknande. Om du har lämnat ut kort- eller kontouppgifter bör du genast kontakta din bank för vidare instruktioner och spärra ditt kort.

Thomas Mattsson, tidigare chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen*, tar händelsen på stort allvar.

– Vi utsätts från och till för den här typen av vad som verkar vara bedrägeriförsök och varumärkesintrång och har gett våra advokater i uppdrag att agera på alla sätt vi kan. Det viktigaste är att ingen läsare drabbas, säger han.

Fotnot: Sedan den 12 juli 2019 är Klas Granström chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.