Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bluffartikel sprids i Expressens namn

I en artikel som ser ut att komma från Expressens Dina Pengar uppmanas läsarna att investera pengar i Bitcoin. Artikeln är en bluff.

Just nu cirkulerar även en bluffartikel på nätet där Expressen uppges vara avsändare. Artikeln har rubriken: ”PRO:s priskoll: Här finns Sveriges dyraste och billigaste matkassar” och handlar om att man kan tjäna pengar på att investera i Bitcoins.

Artikeln sprids i sociala medier - men den är falsk och har inget med Expressen att göra. Expressen är inte avsändare. Till läsare som stöter på denna artikel: Lämna inte ut några kontouppgifter, namn, mejladress eller liknande. Om du har lämnat ut kort- eller kontouppgifter bör du genast kontakta din bank för vidare instruktioner och spärra ditt kort.

Thomas Mattsson, tidigare chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen*, tar händelsen på stort allvar.

– Vi utsätts från och till för den här typen av vad som verkar vara bedrägeriförsök och varumärkesintrång och har gett våra advokater i uppdrag att agera på alla sätt vi kan. Det viktigaste är att ingen läsare drabbas, säger han.

Fotnot: Sedan den 12 juli 2019 är Klas Granström chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.